Main menu:

Vesieristys

Rakentamismääräysten mukaan sekä märkätilojen seinät että lattiat tulee vesieristää. Turvallisinta on käyttää sertifioituja tuotteita ja tuotejärjestelmiä.

Eristyksessä on tärkeää oikea työjärjestys. Järjestys riippuu korjauskohteesta, mutta tässä yksi esimerkki, missä työjärjestyksessä asiat voi tehdä.

  • seinien vesieristys
  • seinien laatoitus alimmaista riviä lukuun ottamatta
  • lattialämmityselementtien asentaminen
  • lattian vedeneristys
  • seinien alimman rivin laatoitus
  • lattian laatoitus

Seinien vesieristys

Ennen seinien vesieristystä kaikki osat kannattaa tehdä etukäteen valmiiksi. Mittaa nurkkanauhat sopivan mittaisiksi pätkiksi ja hanakulmien mansetit oikean kokoisiksi.

Materiaalien tarkoitus on joustaa arjen rakenteissa tapahtuvien muutosten mukaan, joten ole tarkkana kun mittaat oikeita kokoja. Mansetit varmistavat läpivientien ja lattiakaivojen kohdalla vesitiiviyden. Laita kaikki läpivientikappaleet paikoilleen ja vasta tämän jälkeen kiinnitä ne vedeneristysmassalla. Massa kannattaa levittää telalla tai lastalla, valmistajien ohjeiden mukaan. Hanakulmissa toimii parhaiten siveltimet viimeistelytyössä.

Nurkkiin kannattaa eristettä laittaa reilusti, jotta saadaan aikaiseksi hyvä tarttuva pinta. Nauha pitää painaa tiukkaan ihan nurkkaan asti. Tämän jälkeen lisätään taas kerros massaa nauhan päälle.

Kun nurkat on saatu kuntoon, siirrytään levittämään eristettä seinäpinnoille. Tässä on tärkeää saada eristettä seinille mahdollisimman paksu kerros. Ennen toista käsittelyä on syytä antaa seinän kuivua riittävästi.

Ennen kuin seinä laatoitetaan, kannattaa olla varma, että eristemassa on kuivunut. Joissakin ohjeessa suositellaan vähintään 16 tunnin kuivumisaikaa.

Comments

Comment from Laatoittaja
Time 11.12.2014 at 11:20

Laatoituksen työjärjestys virheellinen;
kaksi alinta työvaihetta vaihdettava keskenään:
Ei; seinien alimman rivin laatoitus -> lattian laatoitus
Po; lattian laatoitus -> seinien alimman rivin laatoitus

Write a comment